Kinderen kunnen vanaf 2013 niet meer in officiële KNLTB wedstrijden spelen op een andere baanlengte.
De onderstaande indeling wordt vanaf september 2013 ingevoerd bij alle wedstrijden 'onder auspiciën' van de KNLTB.
Rode kids
Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.Oranje kids
Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.
Groene kids
Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12de jaar.
Vanaf 11 jaar is het dus mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk behalve als ze deelnemen aan de Jeugd Ranglijst Toernooien. De Jeugd Ranglijst Toernooien worden gespeeld met de gele bal.
Wedstrijden
Het wedstrijdprogramma voor kinderen zal er totaal anders uit komen te zien. In een ander blog kunt u lezen wat er werkelijk gaat veranderen. Like www.facebook.com/tenniskidsnl en u wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen..
Paspoort
Voor kinderen met een exceptioneel tennisniveau is het mogelijk een paspoort te verstrekken. Met dit paspoort kunnen kinderen dus een fase 'hoger' spelen. Ronald Ham, assistent bondscoach jeugd van de KNLTB, geeft aan dat alleen in zeer exceptionele gevallen een paspoort uitgereikt wordt. "Uitgangspunt is dat kinderen in hun eigen fase spelen, ook de allerbeste kinderen". "In Nederland zijn we er van overtuigd dat kinderen het tennisspel veel completer kunnen spelen als ze op de juiste baan staan. Dit zal enorm bijdragen aan hun complete tennisontwikkeling" aldus Ham.
Bekijk, om een idee te krijgen over welk niveau we het hebben voor een paspoort voor oranje, de video hiernaast.
Race naar de baseline
Ronald Pothuizen, projectleider Tenniskids van de KNLTB, geeft aan dat er nog steeds een 'race naar de baseline' plaatsvindt in het Nederlandse jeugdtennis. "Het uitgangspunt van het nieuwe systeem is dat kinderen zo vroeg mogelijk het complete spel kunnen spelen. Dus met ingrediënten zoals initiatief nemen, verdedigen, zelf een punt maken door bv naar het net te gaan of een winnende bal vanaf de baselijn te slaan. Als het spel compleet gespeeld wordt is de beleving van het kind veel groter en is de kans groter dat er een behoefte ontstaat om bepaalde technieken te leren. Kinderen zien het nut van het aanleren van bepaalde technieken/bewegingen omdat er een verbinding ontstaat met 'hun spel' ".
De invoering van een systeem wat gebaseerd is op leeftijd zal binnen het jeugdtennis wel wat commotie teweeg brengen, aldus Pothuizen. "We zijn er, met vele tenniskidstrainers en tenniskidsverenigingen, van overtuigd dat dit een geweldige aanpassing is in het jeugdtennis".
In de praktijk bij TV Nederhorst zie ik dat dit programma zeer succesvol is. Kinderen tennissen met heel veel plezier, creativiteit en tactisch inzicht met ballen en op banen die hun tennisspel ondersteunen. Natuurlijk is een goede trainer die het programma ondersteunt van essentieel belang.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me essentieel om succes te hebben in de toekomst ! Race naar de baseline is spijtig genoeg in NL nog te vaak een feit !
BeantwoordenVerwijderenLaat ons de kinderen de tijd geven om te groeien tot een volgend level>
Kris Portael www.ThatsTennis.nl
Je ziet dat veel kids lekker willen "meppen"als ze beginnen met tennis. Door ze de techniek te leren met langzamere ballen kunnen ze straks echt meppen, in de hoek waar ze zelf willen. Met techniek !
BeantwoordenVerwijderenPardon, wat is er nieuw! Mini en Driekwart was er al, ballen met groene stip waren er al... Dus wat is nieuw. Het vervelende is dat men in het verleden begonnen is met mini en driekwart, zonder vooraf na te denken, hoe dat het beste kan gebeuren. Nu komen we dus met een inhaalslag (die hard nodig is!!) maar zitten we wel met de gebakken peren van kinderen die inmiddels al groot veld spelen ondanks jongere leeftijd. Leuk 'z'on paspoort, maar is weer subjectief. De huidige kinderen van 8-12 die groot veld spelen, krijg je niet meer terug.
BeantwoordenVerwijderenLekker positief... Je reageert zelf als een klein kind. Jammer hoor. Opzet is prima en wordt nu nog breder opgezet dan voorheen.
VerwijderenBeste Thom. We adviseren je de andere blogs ook te lezen en www.facebook.nl/tenniskidsnl te volgen. We denken dat er veel zaken ten goede gaan veranderen. En ja, je kunt vinden dat dit te laat is. Vergeleken met andere (grote) tennislanden lopen we met deze veranderingen in de wereld wel voorop en wordt de ontwikkeling bij ons regelmatig als voorbeeld gebruikt bij congressen.
BeantwoordenVerwijderenEn wat te doen met kinderen vanaf 12 jaar die niet echt balgevoel hebben maar het tennis wel heel leuk vinden? Eindigen die op een grote baan waar ze de ballen om hun oren krijgen?
BeantwoordenVerwijderenOok kinderen van 13-14 jaar kunnen tegen kinderen van 10 spelen hoor. Waarom wordt er niet naar niveau gekeken ipv naar leeftijd?
Hoi. Natuurlijk kunnen 13-14 jarigen ook tegen 10 jarigen spelen. De vraag is alleen of dit sociaal wel zo leuk is. Er bestaat een groot verschil tussen die twee leeftijden. Verder is het erg lastig om een dergelijk grote groep kinderen die wedstrijden gaat spelen (in Nederland zijn dit straks 50.000 kids)in te delen op niveau. Door het invoeren van Rood 1 & 2, oranje 1 & 2 en groen 1 & 2 is er wel iets mogelijk op het gebied van niveauverschil. Uiteindelijk hebben we dus 6 niveaus.
BeantwoordenVerwijderenGroet.
je kunt van alles vastleggen rood 1 rood 2 en ga zo maar door, maar in feite was er al veel mogelijk leeftijd en speelsterkte.
Verwijderenkeuze tussen ranglijst of regionale tornooien. ja kinderen moeten meer spelen en ja tennis is een doe sport, maar dit begint bij het enthousiasme van de trainers en de ouders en de kinderen.
een ander systeem opleggen zonder de draagkracht van onderuit zal veel frustraties oproepen. dan het stukje sociaal. hoe sociaal is het om kinderen die gewend zijn samen op te trekken uit elkaar te halen op basis van leeftijd. (niet op speelsterkte) hoe sociaal en educatief verantwoord is het kind dat gewend is zonder de juiste begeleiding van een hele baan terug te forceren naar een baan met nep lijnen en een lintje als net.
ik ben voorstander van het stimuleren van tennis, ik denk dat dit vooral bij de trainers en de verenigingen moet beginnen.
ik denk dat de knltb moet faciliteren en niet moet opleggen.
als de knltb echt hard heeft voor de zaak probeer dan het aantal partime trainers te reduceren, probeer dan de trainers die al 25 jaar op de zelfde manier op de baan staan uit het vak te halen en ruimte te bieden voor nieuwe en gemotiveerde trainers
Een prachtig systeem en een visie die voor heel veel kinderen past en betere tennissers oplevert. Maar ook een "typisch Hollands" systeem: de kinderen die bovengemiddeld zijn worden geremd in hun ontwikkeling, zeker in het overgangshaar, en dat zijn er echt wel meer dan die paar supertalenten die zo'n paspoortje krijgen. Differentiatie binnen rood is echt noodzakelijk en de lat voor uitzonderingen naar oranje en groen onder de leeftijdsgrens minder hoog en rigide neerleggen met "paspoortjes" zou helpen om deze kinderen ook gemotiveerd te houden, zeker in het eerste overgangsjaar. Maar ja...
BeantwoordenVerwijderenBeste ??,
VerwijderenJammer dat je geen naam zet onder je bericht. We hebben je opmerking voorgelegd aan Ronald Ham, onze Bondscoach Jeugd en dit is zijn antwoord:
Voor de kinderen die erg ver in hun ontwikkeling zijn zal er een PLUS-niveau in het leven worden geroepen. De technische staf van de Bondsjeugdopleiding is aan het onderzoeken hoe dit het best kan worden vormgegeven.
Differentiatie is inderdaad noodzakelijk om ook de kinderen die wat verder in hun ontwikkeling zijn voldoende wedstrijden op nivo aan te bieden. Het uitgangspunt blijft dat ieder kind zoveel mogelijk uitdaging vindt in de fase waarin hij/zij zich qua leeftijd in bevindt. De technische staf is er echter van overtuigd dat de huidige opzet van de World Tour en de groene competitie zodanig is dat de meeste kinderen prima tegenstand gaan krijgen. Ook voor de beste kinderen is het best goed om een aantal wedstrijden gemakkelijk te winnen. De technische staf is absoluut niet van mening dat dit systeem op welke wijze dan ook de ontwikkeling van spelers tegenhoudt. In tegendeel.
Ik vraag me af waar en wanneer je kan afspreken om een paspoort te krijgen voor een hoger niveau?
VerwijderenWelk moment is bepalend voor de leeftijd en wordt er dus niet meer geboortejaar gewerkt? Voor rood naar oranje maakt dat niet veel uit, want als een "rood" kind gedurende de world tour 10 jaar wordt kan hij op dat moment gewoon doorschuiven naar oranje. Ook als hij/zij beter gaat spelen, kan dat. Maar als een "oranje" kind gedurende de world tour 12 jaar wordt, dan mag hij toch niet meer meedoen? Dan zou hij naar groen (of evt geel) moeten, maar die teams zijn dan al in december ingedeeld voor de voorjaarscompetitie. Of is het zo dat als je bij de start vd world tour oranje 11 bent, je daar in mag blijven gedurende de gehele tour? Groeten, Anneke
BeantwoordenVerwijderenHet jaar waarin het kind een bepaalde leeftijd krijgt is bepalend. Teams worden twee keer per jaar ingedeeld. Een keer in juni (voor sept-nov)en een keer in december (voor maart-augustus) Bij deze opgave moet u dus rekening houden met de leeftijden van de kinderen.
VerwijderenLeuk zo'n blog om bij te blijven! Ik zie veel vragen die wij ook hebben of van de bijeenkomst terugkomen hier.
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij is een blog OOK bedoeld om reacties te krijgen die nog kunnen helpen om kinderziektes uit een systeem te signaleren. Jammer daarom dat TenniskidsNL zich in haar reacties op vragen over nog mogelijke nadelen van het systeem vooral snel aangevallen lijkt te voelen en terugvalt op de 'algemene voordelen van het systeem'. Die zien we allemaal wel, maar er zijn nog kinderziektes, logisch toch, dat hoort bij een nieuw systeem.
Het antwoord van Ronald Ham over de kinderen die voorlopen en al in oranje of groen zitten, daar heb je dan meer aan. Misschien een idee om alle vragen door Ronald Ham te laten beantwoorden? Want 'dat we voorlopen op andere landen' is niet echt een antwoord, sorry, en ik lees ook nog geen goede oplossing voor de kinderen die ouder zijn maar nog erg onervaren, hoe voorkomen we dat ze afhaken omdat ze 'van het veld gemaaid worden'. Ik ben daar erg benieuwd naar. En dat is dan geen kritiek maar een vraag. Hartelijk dank alvast en heel veel succes, groetjes
Beste bloglezer,
VerwijderenHet spijt ons als we in onze antwoorden overkomen alsof we ons aangevallen voelen. Dat is zeker niet zo, we waarderen het erg dat de lezers vragen stellen. Wij proberen een zo goed mogelijk antwoord te geven waarbij het voor ons ook niet altijd duidelijk is wat de vragensteller wel of niet al weet. De kennis van het nieuwe systeem verschilt (logisch) bij lezers nog erg.
Oudere kinderen (ik ga er vanuit dat je ouder dan 12 jaar bedoelt) die nog erg onervaren zijn vallen straks niet binnen dit systeem om al eerder genoemde redenen. Dus kunnen die kinderen in de reguliere competitie spelen en toernooien tennissen. Binnen deze reguliere competitie bestaat meer onderscheid in niveau (klasses) en ook is er sprake van sterkere en minder sterke jeugdtoernooien. Ook is de afgelopen jaren het eendagstoernooi geïntroduceerd. Deze dagen zijn informeler en beter geschikt voor spelers van minder niveau. In de toekomst kunnen we ons voorstellen dat er nog meer aanpassingen in de leeftijdsgroep 13-17 jaar gedaan gaan worden. Nu gaan we eerst ervaring opdoen met dit systeem en kijken of we dit werkend kunnen krijgen.
Groet en bedankt voor de eerlijke reactie!
Heel erg bedankt voor het antwoord, dit is duidelijk. Voor die kinderen dus o.a. differentiatie doordat er in A- en B- poules bijvoorbeeld wordt ingedeeld.
BeantwoordenVerwijderenHallo Tenniskids en meneer Ham. Natuurlijk eerst complimenten voor de nieuwe opzet. Wij (jeugdcommissie bestuur en trainers van een tenniskids vereniging uit het hoge noorden) denken dat dit heel veel plezier gaat opleveren voor de kinderen. We hebben wel nog een vraag en ook een voorstel voor een oplossing voor jullie. De vraag is: weten jullie wanneer er meer duidelijkheid komt over de PLUS kaarten, of anders gezegd: wanneer verwachten jullie dat er een betere/andere oplossing komt voor de groep kinderen die nu in oranje of groen zitten maar voorlopen en onnodig teruggezet moeten? De groep kinderen dus waar hier in dit blog ook al paar keer over gesproken wordt, die nu door hun leeftijd volgens de regels tijdelijk (vaak gaat het maar om de periode september tot en met december 2013!) 'terug' zouden moeten naar rood of oranje, terwijl dat echt zonde is voor deze kinderen?
BeantwoordenVerwijderenWe merkten ook bij ons op de bijeenkomst dat dit de grootste valkuil van het systeem is, en dat KNLTB dit te makkelijk wegwuifde..... Heel jammer, want wij denken dat dit een probleem is voor maar 1 jaar, het overgangsjaar, daarna zal het wel loslopen, en we hebben ook een voorstel hoe dit op te lossen. Want deze vraag leeft heel erg bij ouders en trainers van bondskinderen of de betere selectiekinderen. Voor een kleine groep kinderen in de vereniging die voorlopen in het overgangsjaar is het zeker niet de beste beste keus ze vanwege 'regels zijn regels, en wil de KNLTB het nu eenmaal (dit antwoord kregen we op de bijeenkomst)' t/m december terug te zetten. Daar wordt te makkelijk over gepraat vinden wij, het gaat om kinderen! Want wat ook meespeelt is het sociale aspect: vriendjes en vriendinnetjes uit de training van deze kinderen zijn vaak ouder dan zijzelf (omdat het kind voorloopt) maar zijn wel zijn competitiemaatjes en trainingsmaatjes. Die vriendjes gaan wel gewoon door op oranje of groen, maar het kind dat voorloopt moet 'terug' en zelfs in een ander team, dat is jammer voor ze, dat voelt niet goed, en gebeurt dan alleen vanwege 'regeltjes'. Als hier nu een goede oplossing voor komt in het overgangsjaar worden daar heel veel van dit type kinderen blij van. Daarna zal het wel loslopen want dan heb je geen overgangsjaar meer. Het is sociaal niet aan ze uit te leggen vinden wij waarom ze terugmoeten, zeker niet als ze gewoon wel mogen doortrainen op het oranje of groene veld omdat de trainer oordeelt dat ze daar aan toe waren, en nog steeds zijn.
ONS CONCRETE VOORSTEL VOOR EEN OPLOSSING DAAROM IS: geef deze kinderen eenmalig, in het overgangsjaar, en alleen tot en met december 2013 geldt dit dan, de mogelijkheid om ondanks hun leeftijd toch in groen of oranje mee te doen. Los je tijdelijk en eenmalig een hoop gedoe mee op. Vertrouw hierin ook een beetje op het oordeel van je trainers en maak er niet zo'n circus van met paspoorten, tenminste niet in 2013. Het gaat om het spelplezier en het is tijdelijk. Wij denken dat dit een hele pragmatische en goede oplossing kan zijn.
We lezen in het antwoord van de heer Ham dat dit probleem nu gelukkig wel erkend wordt in ieder geval, daar zijn we al blij mee. Wij hopen dat onze suggestie voor een oplossing serieus behandeld wordt. Want op de bijeenkomst werden onze vragen nogal star behandeld, alsof het ons gaat om 'de run naar de baseline', nee: het gaat ons om het spelplezier en het sociale aspect, en dat er als je wilt echt wel (eenmalig in het overgangsjaar) een oplossing te bedenken is, maar je moet het wel willen als KNLTB. We zijn erg benieuwd of jullie hier, nu er meer ruimte voor discussie lijkt te zijn, alsnog wat mee willen doen, of welke andere oplossing jullie hebben, want iedere oplossing die beter is voor deze kinderen vinden wij ook goed. Maar deze leek ons uitvoerbaar en eenmalig. We horen het graag van jullie. Veel succes en groeten vanuit het hoge noorden
Hallo,
VerwijderenHeeft u al antwoord ontvangen op uw voorstel (ik zie het niet maar misschien kijk ik niet goed)? Uw verhaal is namelijk heel herkenbaar en het voorstel lijkt me prima.
Vriendelijke groet
Goede middag,
VerwijderenWe hebben uw opmerking gelezen en begrijpen de situatie volkomen. Ook op facebook heeft deze discussie plaatsgehad en op dit moment lopen de meningen uiteen over de aanpak. Wij hebben het punt afgelopen dinsdag nog eens in een Tenniskidsvergadering uitgebreid besproken. Dit doen we omdat we alle argumenten natuurlijk serieus nemen en de beste beslissing willen nemen. Alle argumenten in acht nemende zijn wij van mening dat we niet willen afwijken van de bestaande uitgangspunten. We begrijpen dat we hiermee een aantal kinderen zullen teleurstellen maar zijn er tevens van overtuigd dat dit het beste is voor het nederlandse jeugdtennis. We snappen dat dit niet is wat u wilt maar het is misschien ook zo dat we teveel waarde hechten aan het groene niveau. Oranje kinderen kunnen geweldige wedstrijden spelen op een oranje baan en zelfs kinderen die groen zijn en dus groter kunnen hun ei echt op de groene baan kwijt.
Ik was heel benieuwd naar de reactie op het voorstel van anoniem van 3 mei maar het is helaas niet waar ik op gehoopt had. Mijn zoon (wordt dit jaar 8) heeft vorig jaar voor het eerst oranje competitie gespeeld. Dit jaar is hij tm 10 jaar (dus groot veld) gaan spelen en hij is dolblij dat ie dit eindelijk mag. Ik heb hem nog niet verteld dat hij straks nog anderhalf jaar (!) terug moet naar driekwart veld... Komt er echt geen tussenoplossing? En kunnen ook 'niet-bondskinderen' aan een paspoort komen?
VerwijderenBeste Miranda,
VerwijderenZelf ben ik moeder van een klein tennismannetje, maar ik ben ook trainster bij een turnvereniging. In elke sport worden regelmatig aanpassingen gedaan waar voor een aantal kids en/of ouders misschien in eerste instantie een ontevreden gevoel over heerst. Echter als je de kids laat gaan zijn zij vaak degenen die er het minste moeite mee hebben zich aan te passen aan het nieuwe systeem. Ik zie dit zelf bij mijn turnmeiden ook, waar wij als trainers denken 'pff dit lijkt meer op een stap achteruit' ondergaan zij alle nieuwe oefenstof en regels en blijven positief op het moment dat zij maar kunnen blijven sporten. Ik zou gewoon afwachten wat je zoon ervan vindt, waarschijnlijk overheerst het gevoel van lekker tennissen boven het feit dat hij niet meer op een hele baan mag spelen. Veel plezier in het tennis!
Gaat er volgend jaar bij de DJK en RJK ook gespeeld worden op aangepaste velden rood? En komen er dan categorieën oranje tot 10 bij?
BeantwoordenVerwijderenHet is inderdaad de bedoeling dat ook dit soort kampioenschappen binnen de juiste kleuren worden gespeeld. Het is tevens de vraag of een kampioenschap voor Rode en evt. Oranje spelers wel zo past binnen de filosofie van Tenniskids.
BeantwoordenVerwijderenook voor mij is dit heel herkenbaar en ik zat te wachten op het antwoord, maar ik zie nu dat er al geantwoord is, zeer teleurstellend: de regels zijn belangrijker dan het spelplezier van deze kinderen. jammer. ik vond het voorstel voor de overgang heel praktisch en simpel. en de oranje kindjes dan die nu tijdelijk terug moeten naar mini, op echt een stuk kleiner veld en veel te sterk voor de andere kinderen, voor niemand leuk. wachten dus met competitie tot ze oud genoeg zijn volgens de regels.... jammer hoor.
BeantwoordenVerwijderenIpv tennis gaan we nu dus lekker voetballen. Alle voorstellen ten spijt om de kinderen die vooruit lopen te bevorderen worden ze gedegradeerd. Die knul van mij wil echt niet meer terug naar 3/4 of groene ballen
VerwijderenGoedenavond,
BeantwoordenVerwijderenTwee vragen:
Hoe gaat dat nou straks op toernooien?
Staat mijn zoontje van 8 straks tegenover knapen van 11 jaar te spelen op een oranje veld? Lijkt me mentaal een nogal oneerlijke strijd...
En mijn zoon van (volgend jaar 11) speelt JRT ed, heeft dit jaar competitie gespeeld t/m 14, nauwelijks enige uitdaging gehad, in welke competitievorm gaan deze jongens spelen?
Goede morgen,
VerwijderenUw zoontje kan straks inderdaad tegen kinderen van 11 jaar op een oranje baan spelen. Dat lijkt oneerlijk maar op dit moment kan het zijn dat kinderen tegen 11 jarigen moeten spelen op en grote baan met gele bal. Nog veel oneerlijker dus. Ergens moeten we de grens leggen. Stelt u zich voor dat kinderen op 10 of 11 jarige leeftijd beginnen. En uw zoontje is al een paar jaar bezig. Dan is het al iets minder oneerlijk toch? In het jaar dat uw andere zoon 11 jaar wordt mag ie al het hele jaar spelen in de 11 jaar klasse. Dus hij mag kiezen uit (zie schema) Oranjen groen en geel.
ik begrijp heel goed waarom er gekozen word voor dit systeem en ben het eens dat de race naar het achterveld beperkingen op kan leveren m.b.t. de technische en tactische ontwikkeling van het kind.
BeantwoordenVerwijderenik denk dat het systeem als het een tijdje draait prima kan werken en dat de pijn nu vooral zit in het feit dat kinderen het gevoel krijgen terug te moeten.
mijn dochter is 10 jr wint regionaal veel en speelt competitie op zondag t/m 14. Ze is geaccepteerd om haar spel en traint met meiden die net iets ouder zijn.als zij terug moet naar het spelen met de groene stip moet zij daar ook mee trainen (lijkt mij logisch). dit kan niet binnen de bestaande groep waardoor zij het contact met haar teamgenoten en maatjes dreigt kwijt te raken. iets wat in mijn ogen onacceptabel is. plezier is de belangrijkste reden om te gaan tennissen en een stabiele omgeving hoort daarbij.
mijn hoop is dat de knltb niet al te rechtlijnig naar haar eigen model kijkt , maar vooral naar het kind zeker als deze qua leeftijd in het grensgebied van rood/oranje/groen/geel zit
Anoniem reageert op o.a. anoniem.
BeantwoordenVerwijderenHoe denkt de bond kinderen te behouden voor de tennisvereniging. als er zo gedifferentieerd word is het bijna onmogelijk om kinderen samen te laten lessen. bij ons zijn er per leeftijdscategorie misschien 1 of 2 kinderen.
de kans is heel groot dat kinderen/ouders bewust kiezen om hun vereniging te verlaten en te kiezen voor een grote club of tennisschool waar wel voldoende leeftijdsgenootjes zijn
Ik heb een vraag over een kind dat in oktober 12 jaar wordt. Qua niveau is zij beslist niet hoger dan oranje. Ik begrijp dat zij mee moet doen in groen, omdat ze te oud is. Groen speelt op woensdagmiddag en zij gaat naar het VO, dus dat gaat absoluut niet lukken. Zowel qua beschikbaarheid als qua niveau zou zij eigenlijk in de oranje World Tour mee moeten doen. Mogen wij dat als vereniging toestaan?
BeantwoordenVerwijderenHelaas niet. Het systeem zal de inschrijving van uw kind niet accepteren. We snappen dat het voor kinderen die 'te oud' zijn mooi zou zijn als ze nog langer door kunnen spelen in een bepaalde kleur. Echter we moeten ergens een grens stellen en je kunt in Nederland al langer doorspelen als in veel andere tennislanden. U heeft inhoudelijk gelijk dat ze beter af is in Oranje maar we krijgen ook reacties van mensen die het oneerlijk vinden dat hun 9 jarige kind tegen een 13 jarige moet spelen. Wij hebben te maken met een systeem dat landelijk moet gaan werken en dat is best complex. Hopelijk heeft u hier begrip voor.
Verwijderenwat blijft er op deze manier over van de zondag gemengd competitie t/m 14 als alles onder de 12 niet meer mee mag doen? en mag mijn dochter van 12 nog dubbelen met haar zusje van 10 .want samen is leuk en motiverend !
BeantwoordenVerwijderenhet klopt, we zullen moeten afwachten hoe verenigingen reageren. Er is dus meer ruimte voor kinderen om te spelen. Meer kinderen kunnen nu competitie spelen. Op dit moment speelt maar 30% van de Nederlandse kinderen wedstrijden en hopelijk kunnen we dat getal vergroten. Wel vervelend voor uw dochters.... het is inderdaad leuk om samen te dubbelen.
Verwijderenuw antwoord dat meer kinderen nu kunnen spelen is echt van de zotte. u hoopt dat er meer kinderen gaan spelen. maar met alle respect de drempel om in een klein groepje naar een onbekende vereniging te gaan is groter dan thuis op de eigen vereniging. en ja het is jammer dat een dubbel team zich verder niet meer kan ontwikkelen naar de toekomst
VerwijderenMijn zoon speelt nu al ruim een jaar met groene ballen op heel veld competitie en toernooien. Hij kan het veld makkelijk aan, speelt mooie diepe ballen op de achterlijn. Nu moet hij (omdat hij 15 dagen te jong is voor groen) weer terug naar 3/4 veld en oranje. En dit slechts voor het najaar daarna mag hij weer "normaal tennisen". Hij ervaart het als straf. Hij kan niet met zijn eigen competitieteam meespelen. Waarom zijn deze regels zo streng. Zo dient het geen hoger doel. Hij wordt nu een half jaar in de wacht gezet tot hij weer mee mag doen.
BeantwoordenVerwijderenNog even een aanvulling op mijn vraag van 8 juni.
BeantwoordenVerwijderenWanneer de eerste twee world tours in september en oktober worden gespeeld dan is dit meisje nog 11 jaar. Dan mag ze toch nog wel meedoen? Mocht ik dit meisje noodgedwongen toch op zondagochtend in géél (volkomen misplaatst) moeten indelen, dan heb ik namelijk ook nog eens geen team voor haar. Als een buurtvereniging nog plek heeft voor haar, is ze dan verplicht om daar ook lid te zijn (kost weer contributie)?
We zijn blij dat u het zo benaderd. Kinderen misplaatst in geel zetten moeten we niet willen. De regel voor leeftijden is als volgt; als kinderen in het opvolgende jaar 12 zijn geldt dat ze het jaar ervoor al de rechten van de 12 jarige hebben. Een 12 jarige mag in groen en geel spelen volgens de leeftijdstabel.
VerwijderenEn de tijd op nog een creatieve oplossing te bedenken wordt steeds korter. Ik wil zo graag een antwoord op mijn vragen ! Ik denk dat ik de KNLTB maar telefonisch lastig ga vallen.
BeantwoordenVerwijderenGoede morgen,
VerwijderenSorry voor de late reactie maar dit blog wordt niet dagelijks bekeken. Als u een directe vraag heeft aan de KNLTB is het misschien goed om deze te stellen via email op info@tenniskids.nl. Maar hopelijk hebben nwe hierboven al een aantal vragen weten te beantwoorden.
Nou, de KNLTB en tenniskids blogger die hier eerst zo leuk antwoordde is behoorlijk stil ineens nu de lijn duidelijk wordt: leuk die regels, maar in het overgangsjaar: DOE IETS MET DEZE FEEDBACK!! Geef de oranje kinderen die terug moeten naar rood waar dit niet passend is en de groene kinderen die naar oranje moeten, en dit allemaal voor 4 maanden, gewoon eenmalig in 2013 de mogelijkheid af te wijken van de regels, dan zijn er HEEL VEEL KINDEREN blij en kun je volgend jaar, 2014, echt strak en star zijn en de regels hanteren, want daar ben ik echt wel voor, maar niet zoals nu: in 1 x 'BOEM' en zoekt u het maar uit met die talentvolle kinderen en hun spelbeleving, wij van knltb vinden het systeem erdoor drukken het belangrijkste....
BeantwoordenVerwijderenGoede morgen,
VerwijderenHier zijn we weer ;-). Sorry maar het is op dit moment erg druk. Als we de indruk hebben gegeven dat we niets doen met de feedback dan is dat onjuist. Volgens mij heb ik in een eerdere post aangegeven dat we dit onderwerp in een vergadering extra hebben besproken maar dat we niet van ons standpunt gaan afwijken. Dat heeft niet te maken met starheid maar dat wij verantwoordelijk zijn voor de invoering van een landelijk systeem. We denken dat deze manier van invoeren het best gaat werken. Tevens vinden we (technische staf) dat talentvolle kinderen in hun eigen kleur voldoende zich uit kunnen leven. Laten we met elkaar kijken hoe dit gaat ontwikkelen en er onze schouders onder zetten. Dan zijn wij ervan overtuigd dat jeugdtennis verslavend leuk wordt. In de toekomst kunnen zaken altijd bijgesteld worden. Een perfect systeem bestaat nog nergens in de wereld dus met elkaar is het toch een vorm van aftasten. Hopelijk geeft dit antwoord wat duidelijkheid.
hier gaan we weer:talent volle kinderen.. u vertegenwoordigd de breedte sport. 30% speelt wedstrijdjes schrijft u zelf, een klein een heel klein percentage heeft echt talent kijk maar hoeveel kinderen er uit de bondstrainingen vallen en stoppen met spelen. hebben ze niet voldoende gespeeld of zijn ze afgehaakt op de te hoge eisen. zorg voor laagdrempelig tennis op de eigenclub ondersteun de activiteiten op de club.
Verwijderenhet is jammer dat u weer laat zien waar het echt om draait, de talenten, en nederland loopt voorop met dit plan. ja we zien inderdaad ook echter wereldtoppers uit ons land komen.
kortom iemand die het geforceerde gedrag en houding van de bond niet waardeerd en merkt dat het kind allang niet meer het belangrijkste in dit verhaal is
Ik begrijp alle commotie over het "terugzetten" op een kleinere baan niet zo heel erg goed. Volgens mij neemt het kind het aan zoals de volwassene het brengt zeker op die leeftijd. Het spelen op een andere grootte zegt niets over de kwaliteit van het tennissen, het kind speelt nog even goed en gaat het (volgens de filosifie van de KNLTB) alleen maar beter leren als het op een baan speelt die qua grootte beter bij zijn fysieke ontwikkeling past. Of je op een oranje, rode of groene baan speelt zegt niets over hoe goed je kan tennissen, misschien moeten we dit proberen over te brengen op de kinderen.
BeantwoordenVerwijderenDank je voor je reactie. Dit is precies wat we proberen te bewerkstelligen.
VerwijderenIk ben echt boos over zoveel zelfingenomenheid en oogkleppen voor spelplezier. Kijk ook eens naar onderstaande mail van de KNLTB. We hebben het op onze vereniging nu over kinderen, vaak ook bondskinderen, die nu TERECHT in oranje en groen spelen en soms al langere tijd, en daar zelfs distristskampioen in worden, die nu toch gewoon terug moeten naar rood en oranje........ En waarom: omdat dat volgens onderstaande email "in het belang van het kind is "vanwege zijn lengte".Oftewel: de (bonds)trainers die gelukkig wel verder kijken dan een meetlat hebben volgens hun eigen KNLTB bazen kinderen doorgelaten naar oranje en groen die daar nog niet aan toe zijn. Want ze missen een paar centimeters. Alsof ze in januari ineens wel lang genoeg zijn. Een groeispurt ofzo op 31 december maken. Wat een kulverhaal om het systeem boven alles te verheffen.
BeantwoordenVerwijderenWij willen die kinderen niet terugzetten, zonder verhaal wat ergens op slaat, en de trainer waar de KNLTB bazen in deze email naar verwijzen hebben ook geen verhaal. De trainer mag immers niks. Wat een tunnelvisie op een nieuw systeem. We zullen deze kids als club wel opvangen tot 1 januari en zelf wat organiseren. Met het spelplezier voorop, en niet de centimeter meetlat ernaast die ze vertelt dat ze ineens terug moeten vanwege de hoge heren.
----
Beste ouders/verzorgers en trainers,
In september starten we met de World Tour voor Rode en Oranje spelers en de najaarscompetitie voor Groene spelers. De functionaris Tenniskids moet de teams van de vereniging hiervoor aanmelden.
Elk opgegeven kind zal in zijn/haar eigen leeftijdscategorie en dus kleur spelen.
In het nieuwe systeem van Tenniskids is er een mogelijkheid om een fase hoger te spelen. Een paspoort geeft het recht om een fase hoger te mogen spelen. Het nieuwe systeem van Tenniskids is echter veranderd en meer toegespitst naar een verbeterde leeromgeving. De technische staf heeft dan ook besloten dat er het eerste half jaar géén paspoorten uitgegeven worden. Ook niet aan kinderen die deelnemen aan de Bondsjeugdopleiding!
Optimale ontwikkeling
We hebben ervoor gekozen om de World Tour en de groene competitie alle kansen te geven en dat betekent dat de allerbeste kinderen hier ook aan gaan deelnemen. Het moet een uitdaging zijn om goede wedstrijden te spelen in iedere kleur.
Wij zijn ervan overtuigd dat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen in zijn/haar eigen kleur en hebben vertrouwen in het nieuwe systeem. De hoogte van de stuit van de aangepaste bal en de baanafmeting horen immers bij zijn/haar lengte. Op deze manier zal de speler de baan en het spel meer leren ontdekken en zal hij/zij zich mogelijk nog beter gaan ontwikkelen (succesbeleving en plezier!).
Oog op de toekomst
Natuurlijk zullen er wedstrijdjes bij zitten die ruim gewonnen gaan worden. Als we meer inzicht krijgen in de sterktes van de kinderen, kunnen we in de toekomst een betere indeling krijgen. Ontwikkelingen volgen we dan ook nauwgezet en er wordt op dit moment gesproken over het opzetten van een Plusprogramma waarbij de KNLTB die kinderen die in de World Tour opvallen, zal uitnodigen.
Wilt u goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van jeugdtennis dan adviseren wij u om onze Facebook pagina (www.facebook.com/tenniskidsnl) te liken. Heeft u geen Facebook dan is www.tenniskids.nl de site om in de gaten te houden.
Met vragen kunt u altijd terecht bij de (KNLTB) trainer van uw zoon/dochter.
met vragen kun je terecht bij de (knltb) trainer van uw zoon of kind.
BeantwoordenVerwijderenheel mooi antwoord en ja de trainer heeft de tenniskidsopleiding gevolgd maar heeft zelf grote moelijkheden het beleid te implementeren en de manier waarop hij jullie verhaal uitdraaog is er 1 van weerstand en niet van enthousiasme.
Beste tenniskids.nl,
BeantwoordenVerwijderenIk wacht af hoe het gaat lopen, maar heb nog wel een vraag. Ik ben van de jeugdcommissie van een vereniging in een christelijk dorp, waarbij verschillende leden uit geloofsovertuiging niet op zondag spelen. Ik begrijp dat de tenniskids op zondag gaan spelen. Dat betekent dat deze kinderen geen competitie kunnen spelen?
Dit is vast al gevraagd, maar ik zie het nergens staan.
Dat is een terechte vraag. Verenigingen die uit geloofsovertuiging niet willen spelen op zondag kunnen dit aangeven per mail (worldtour@knltb.nl) aan de KNLTB. Er worden aparte poules gemaakt en deze spelen op zaterdagochtend. Het zal super zijn als uw teams ook meedoen met de World Tour.
VerwijderenInmiddels ben ik op de hoogte wat betreft de verandering in de competiitie. Maar hoe zit het met de Jeugdtoernooien volgend jaar? Blijven die wel een week duren?
BeantwoordenVerwijderenGoedendag, het hangt erg af van welke jeugdtoernooien u bedoelt. De rode en oranje jeugdtoernooien zullen veel korter duren. Rood een ochtend en Oranje ook korter. Wij merken dat een van de redenen waarom veel kinderen niet deelnemen aan toernooien het feit is dat ouders ze niet een paar keer per week naar een toernooi kunnen brengen. Dat moet dus anders. De groene toernooien zullen wel nog vaak een week duren. Maar ook hier zullen we wijzigingen doorvoeren die spoedig worden gecommuniceerd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de uitwerking van de structuur. Denk aan toernooiformats en reglementen.
VerwijderenVoor mij is groen nog niet helemaal duidelijk. Zij blijven op de woensdagmiddag. In negen spelweken of wekelijks zoals nu het geval is bij de competitie Wij hebben nu alleen een voorjaarscompetitie.
BeantwoordenVerwijderenDe groene competitie verandert alleen qua telling. Er blijft een voorjaars- en najaarscompetitie bestaan en er blijft in dezelfde teams gespeeld worden. Dus niet maandelijks zoals bij de World Tour voor Rood en Oranje.
VerwijderenAl enige jaren zijn wij TK vereniging en wij juichen deze wijzigingen dan ook toe! Wat ons opvalt is dat er verenigingen zijn die alles t/m 9 jaar in rood zetten en alles vanaf 10 in groen. Dit lijkt ons niet de bedoeling, wij vrezen dan ook scheefgroei. TK trainers hebben een applicatie gevolgd, handelen daar naar. Niet TK trainers moeten het doen met de kijkwijzer en wij vragen ons sterk af of dat wel goed gaat. Zoals in bovengenoemd voorbeeld staan er straks ongetwijfeld oranje kinderen in de rode of groene competitie terwijl ze daar niet horen. Is daar zicht op?
BeantwoordenVerwijderenHier hebben we op dit moment helaas nog geen zicht op. We denken dat we het eerst een jaar moeten aankijken om een beter beeld te krijgen van de situatie. Ook zullen verenigingen nog moeten wennen aan het nieuwe en het niveau van Rood/Oranje en Groen. Volgens ons hebben we dus wat tijd nodig.
VerwijderenVervalt de gewone competitie nu voor de woensdag nu. Onze trainer heeft nooit aan kleuren gedaan, dus iedereen speelt met gewone ballen. Ze spelen ook allemaal op groot veld. Hoe moeten we dit nu aanpakken.
BeantwoordenVerwijderenIn uw geval zal er wat aanpassingen gedaan moeten worden. De competitie op woensdag wordt volledig groen. Andere competitievormen zijn er volgens mij niet op woensdagmiddag. Dus er is alleen nog world Tour rood en oranje en groene competitie. Verder zijn er categorieën 11-14 en 11-17 jaar maar die spelen op andere dagen.
VerwijderenHallo, een interessant blog dit. Ik vind de toon her en der wat aanvallend over een weer, maar dat geeft vast de grote betrokkenheid weer. We hebben hier besloten dat we er positief ingaan, de visie erachter onderschrijven we immers volledig. Het is helaas duidelijk uit alle formele reacties dat de KNLTB geen ruimte geeft het eerste (half) jaar voor afwijkingen een oplossing toe te staan, dus dat betekent dat we in overleg met de kinderen en ouders ons helaas genoodzaakt zien de negatieve kant van het systeem zelf op te lossen. De negatieve kant is: het geforceerd terugzetten van een klein aantal kinderen, niet omdat ze ineens niet meer zouden passen qua spel op groen of oranje, want onze Tenniskids trainers hebben dat echt niet voor niets gedaan, maar omdat ze gewoon vóór liepen, dus boven de nieuwe leeftijdsindeling al speelden op oranje of groen, en er nu ineens een indeling is die zegt: je bent al te ver, je moet terug, maar ja... de argumenten om deze kinderen terug te zetten zijn niet sterk. Ouders en kinderen konden er hier weinig mee. KNLTB mailen heeft geen zin. Dus blijven we heel positief, want dat zijn we door deze super veranderingen, en we hebben besloten deze kinderen dan maar het eerste halfjaar tot 1 januari geen competitie te laten spelen. Alle pogingen 'probeer het gewoon', 'kijk het aan', ten spijt: ze willen niet, en we willen het ook niet forceren. We bedenken iets anders voor ze, en vanaf 1 januari is er dan ook voor deze groep een passende competitie. Het is niet anders. We kijken vooral naar het goede nieuws: heel veel van onze kinderen gaan nu in oranje en rood 9 x per jaar wedstrijdjes spelen, dat is veel meer dan eerst, en heel erg welkom omdat het aantal mini-driekwart toernooitjes echt beperkt is. Dus een welkome aanvulling. Bedankt KNLTB voor dit nieuwe initiatief en heel veel succes!
BeantwoordenVerwijderenHallo, ik heb nog een vraag: sommige toernooien hebben nu tm8 heel veld. Dat mag volgend jaar niet meer toch? Wordt dan gewoon tm8 driekwart veld oranje bal? Ik hoop het. En hoop ook dat er dan meer toernooien zijn die een 'hele week' toernooi organiseren die ook actief met deze categorie tm8 driekwart aan de slag gaan. Dan komen er meer wedstrijdmogelijkheden voor deze groep. Het aantal Tom&Jerry toernooien is te klein voor een actieve groep spelers, en je bent nu wel eens geneigd ze in te schrijven voor tm8 heel veld terwijl ze daar nog helemaal niet aan toe zijn. Volgens de nieuwe regels moeten ze dan zelfs 2 jaar wachten (groen vanaf 10). Maar wat worden de regels volgend jaar voor dit type toernooien? En de DJKs? Groeten
BeantwoordenVerwijderenAntwoord tenniskids op 4/7 verbaast mij wat. Lijkt net of categorie tm 12 ook verdwijnt? Is er bij de voorjaarscompetitie 2014 nu een 11 tm 12 categorie of vervalt dat en is er dan na de kleuren alleen 11 tm 14?
BeantwoordenVerwijderenLaten we absoluut met zijn allen in de gaten houden dat het spelplezier van het kind voorop staat. Dit is wat de tenniskids opleiding uitstraalt. Wanneer het zo is dat een kind van 8 of 9 jaar met een boven gemiddeld gevoel voor de bal denkt dat hij wel op groen hele baan moet spelen omdat hij dit al voorbij is moet deze ook van de achterlijn kunnen serveren, ook dit is uitdaging! Maar nu komen we erachter dat er een leeftijds limiet is geschapen zodat dit niet meer kan. Dus worden ze terug gezet.
BeantwoordenVerwijderenKortom met een bovengemiddeld gevoel kan je niet meer t/m 12, laat nu ieder dat voor zichzelf uitmaken en ondervinden, schrijf je zo'n kind in t/m 12 hele baan en hij wordt eraf geslagen in de eerste wedstrijd weet je zelf wel dit is nog niet relevant. En zet je als ouder en beschermer van het spelplezier je kind de volgende keer weer lager. Op deze manier kan je het later nog eens proberen. En kijk je bovendien niet naar leeftijd maar ook naar niveau, het klaarstomen voor het echte werk wordt hierdoor niet in gevaar gebracht. Maar dan moeten de regeltjes van de knltb wel worden aangepast daar waar ik van mening ben dat juist door al die regeltjes het eind zoek is.
Dit concept is voor de kleinere verenigingen die altijd de wat jongeren nodig hebben om een volledig team te formeren een crime. Ja dan maar de world tour (wat overigens een leuk concept is). Maar laat a.u.b. wat dispensatie mogelijkheid over om toch de clubcompetitie t/m 12 ook in leven te houden. Nu geen dispensatie mogelijkheid over laten voor de team competitie is niet te doen. Laat er dan 1 met leeftijds dispensatie toe t/m 12. Dan hebben we nog wat.
Ik ben het helemaal eens met anoniem van 18 oktober. Superstrakke regels puur gebaseerd op het geboortejaar van een kind. Het maakt niet uit of een kind 4 weken, 4 maanden of 4 jaar les heeft, als je 8 bent speel je hooguit oranje, klaar uit. Wat ik dan ook tegenstrijdig vindt van de bond is dat een kind pas vanaf 10 jaar op groot veld mag gaan spelen, maar dat ze wel zonder enige leeftijdsrestrictie aan JRT*-toernooien mogen deelnemen. Dus een goede 8 of 9 jarige mag daar dan weer wel meespelen? Fijn dat ze dan toch op groot veld mogen maar waarom mogen ze dan niet op een `gewoon` groen toernooi meedoen? Reacties welkom...
BeantwoordenVerwijderenfijn die strakke regel invoering. waarom in september beginnen en niet met het nieuwe jaar. het jaar dat kinderen hun nieuwe leeftijd halen.
BeantwoordenVerwijderenof draait het toch allemaal weer om de tennistalenten die sterren tornooien spelen.
ik kon het mijn dochter niet meer uitleggen.
in januari word ze 11 dan mag ze gelukkig weer hele baan spelen bijvoorbeeld in de dubbel met haar 1 jaar oudere zus.
het hele jaar heeft ze ook met haar gedubbeld , geen enkel probleem een paar tornooien t/m14 gewonnen dus iedereen happy.
nee niet echt want door de nieuwe regels mag ze 3 maanden (de laatste 3 maanden van het jaar) niet doen wat ervoor en straks weer mag.
coulance bij de wedstrijdleiding, of bondsgedelegeerde vergeet het maar.
HOEZO HET PLEZIER VAN DE KINDEREN STAAT VOOROP.
geen antwoorden meer dus toch accepteren en slikken
BeantwoordenVerwijderenin ieder geval de beste wensen
Beste tenniskids,
BeantwoordenVerwijderenop jullie facebookpagina staat de volgende vraag en jullie reactie:
...heeft iets geplaatst opTenniskidsNL
10 januari Wellicht dat deze vraag eerder is gesteld:
Stel je geeft teams op en uiteindelijk op een woensdag heb je een invaller nodig voor een groen competitie team, omdat een kind ziek is of verhinderd. Mag je dan een kind uit de worldtour Oranje 1 laten meespelen met de groene competitie?
TenniskidsNL Hoi.... Voor een enkele keer mag dat.Groet
10 januari om ...
Dit is een interessante ontwikkeling: mijn dochter wordt dit jaar 9 en zit in Oranje 1 (heeft geen bondstraining en dus geen paspoortje gekregen maar dat is wellicht een andere discussie?). Ik maak hieruit op dat ze incidenteel dus mag invallen in een groen team. Geldt dit voor Oranje 1 spelers in het algemeen of is dit alleen voor Oranje 1 spelers die dit jaar wel 10 en 11 worden? In jullie antwoord wordt hier niet over gesproken.
Ik stel deze vraag trouwens hier omdat ik niet via facebook wil reageren.
alvast bedankt voor jullie reactie!!
Als aanvulling op deze vraag: is hiervoor dan een paspoort ook verplicht? Wil iemand van de KNLTB deze vraag en die hierboven svp beantwoorden?
VerwijderenAls antwoord op de vraag van 16 januari. Allereerst excuses voor het nog niet antwoorden op uw vraag. Dit blog wordt wel gemonitord maar niet zo frequent als ons facebook of de email. Het gaat inderdaad over de spelers die volgens hun leeftijd in Groen mogen spelen.
VerwijderenAls antwoord op de vraag van 22 januari. Hier is dan geen paspoort verplichting. Het systeem zal de spelers accepteren.
VerwijderenCitaat van de KNLTB inzake de nieuwe indeling in kleuren voor de jongste jeugd: Ronald Ham, assistent bondscoach jeugd van de KNLTB, geeft aan dat alleen in zeer exceptionele gevallen een paspoort uitgereikt wordt. "Uitgangspunt is dat kinderen in hun eigen fase spelen, ook de allerbeste kinderen".
BeantwoordenVerwijderenToch zijn er voor alle bondskinderen uit 3 geboortejaren paspoorten verstrekt. Voorspelbaar uiteraard, maar waarom dan toch weer alleen voor de 'eigen' jeugd? Kwalitatief verschil zit in alle leeftijden, ongeacht bondtraining of niet. Er zijn veel kinderen die geen bondstraining hebben maar vele malen beter kunnen tennissen dan een aantal bondskinderen. Dit zie je bij allerlei toernooien terug. Ik vind het jammer dat er voor alle kids allerlei keiharde leeftijdsregels worden ingevoerd en dat de KNLTB dan maar op deze manier probeert de eigen kinderen boven de wet te stellen...
Blijkbaar is het idee ontstaan dat alleen bondskinderen een paspoort kunnen krijgen. Dat is niet waar. Voor ieder kind in Nederland bestaat de mogelijkheid om een paspoort aan te vragen. De kinderen die we in onze trainingen hebben kennen we. Andere kinderen veel minder. Kijk voor meer informatie over paspoorten op deze pagina http://www.tenniskids.nl/Paspoorten/tabid/159/Default.aspx
VerwijderenVoor mijn zoon van 8 jaar(mei 9) die niet bij de bond speelt maar al 4 jaar op de gewone baan speelt en t/m 12 jaar alle competitie wedstrijden in de voor en najaarscompetitie heeft gewonnen en ook drie toernooien t/m 10 jaar heeft gewonnen(2013) word ondanks de volmondige positieve bevestiging van de tennisschool geen paspoort verstrekt.
VerwijderenZelfs voor het filmpje (waar de knltb zelf om vraagt ) was geen interesse.
Hoe bedoelt u dat kinderen die niet bij de bond zitten een paspoort kunnen krijgen?? ik heb een hele negatieve ervaring hierover.
Als de bond bv per regio een voorspeeldag zou organiseren zoals bij de instroom voor bondsjeugd, zouden ze een prima beeld kunnen krijgen van kinderen die in aanmerking kunnen komen voor een paspoort.
Mijn zoon hebben ze zelfs nog nooit zien tennissen, dus hoe kun je dan (ondanks de positieve beoordeling van de tennisschool) geen paspoort afgeven??
Het ergste vind ik dat mijn ambitieuze zoon dit helemaal niet snapt en erg teleurgesteld is.
Het zal in ieder geval zijn ontwikkeling niet ten goede komen want hij is nu al veel te ver om nog op een middagevent te moeten spelen, wat hij overigens nu ook niet meer wil, tenzij er nog een paspoort word afgegeven word 2014 helaas dus een verloren jaar zonder toernooien en ervaring, en dat is voor de tennisontwikkeling van mijn kind heel erg zonde.
KNLTB DOE HIER IETS AAN!!
tijd voor een alternatieve tennisbond
BeantwoordenVerwijderenBeste mensen van de KNLTB, kan iemand van jullie alsjeblieft antwoord geven op de vragen van 16 en 22 januari?
BeantwoordenVerwijderen