Op dit blog vindt u posts die te maken hebben met het veranderingsproces dat als doel heeft om jeugdtennis verslavend leuk te maken.

vrijdag 15 februari 2013

Jeugdtennis à la carte

Vanuit de contacten met verenigingen horen wij vaak interessante initiatieven. Een van de interessante initiatieven is het aanbieden van het totale jeugdtennis als een pakket.

Doel van een goed jeugdprogramma

Wat is nu eigenlijk het doel van alle jeugdactiviteiten op je club? Een van de belangrijkste dingen is van buyers flyers maken. Dit hebben we beschreven in het blog. Belangrijk hierbij is dat tennis geen lessport wordt, maar dat jeugdspelers echt vaak de baan op gaan.

A la carte sport

Tennis is nu een à la carte sport. Ik wil wel les, maar geen competitie. Wel les en wel toernooien, maar geen competitie of, zoals in veel gevallen, tennisles en verder niets. Maar hoe gaan kinderen het spel leuk vinden? Juist, door het vaak te doen! Alles in de jeugdopleiding moet er dus op gericht zijn dat kinderen het spel gaan spelen. Alleen lessen zorgt er zeker niet voor dat jeugdtennis verslavend leuk wordt.

Les EN wedstrijden

Steeds meer verenigingen kiezen ervoor een totaalpakket aan te bieden met tennislessen, wedstrijden en nevenactiviteiten. Het is dat of niets. Eigenlijk precies hetzelfde als bij hockey en voetbal. Trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen zorgt voor de verbinding tussen training en spelen. 'Waar train ik anders voor?'

Financieel

Verenigingen benaderen het jeugdtennis als een pakket, ook financieel. Dus de kosten van de lessen, World Tour, nevenactiviteiten en contributie worden opgeteld en in vier delen (kwartaal) of soms zelfs maandelijks geïnd. Dit kleinere bedrag wordt natuurlijk door ouders op een heel andere wijze bekeken dan het enorme bedrag voor les en contributie wat soms aan het begin van het seizoen op de factuur staat.

Iets voor uw vereniging?

Is dit misschien iets voor uw vereniging? De reacties van verenigingen die op deze manier werken zijn zeer positief. Ook dit is een fantastisch initiatief jeugdtennis verslavend leuk maakt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten