Op dit blog vindt u posts die te maken hebben met het veranderingsproces dat als doel heeft om jeugdtennis verslavend leuk te maken.

maandag 18 februari 2013

Nieuwe vormgeving, waarom eigenlijk

Was de oude vormgeving niet goed? Wat doen we met de oude materialen? Hoe ontvang ik nieuwe materialen? Wat moet de nieuwe vormgeving uitstralen? In dit blog vind je de antwoorden.

Tenniskids is ontworpen in 2003. Na tien jaar was het de hoogste tijd om eens kritisch naar het ontwerp te kijken. Uit het veld kwam vaak de opmerking; leuk ontwerp maar niet echt geschikt voor de leeftijdsgroep 8-11 jaar. Het mocht dus wel wat stoerder, minder kinderachtig. Tevens wilden we de echte emotie van jeugdtennis weergeven en een merk ontwikkelen wat weer vele jaren meekan.

Paraplumerk

Besloten is dat Tenniskids het paraplumerk wordt voor alle activiteiten die georganiseerd worden voor de leeftijdsgroep t/m 12 jaar. Ook de bijbehorende middelen worden binnen dit merk vormgegeven. Dat vereist dus een andere kijk op het merk en een andere merkbeleving.

Het merk Tenniskids?

Tenniskids wordt nog meer neergezet als een merk dat staat voor samen spelen. Tenniskids wil dat kinderen het spel beleven als een sociale sport, veel meer dan een individuele sport.

Tenniskids is een ambitieus, inspirerend en extravert merk. Het wil kinderen, ouders, trainers en verenigingen inspireren met een visie over hoe tennis verslavend leuk wordt. De nieuwe ambassadeurs van het Nederlandse tennis zijn de kinderen, verenigingen en trainers!

Echte kids

Echte emotie en echte kids. Dit gekoppeld aan de kleurige wereld van kinderen vormt de basis voor de nieuwe vormgeving. Geen 'over geposeerde' foto's, geen modellen of te mooie kinderen. Gewoon de kinderen van onze eigen clubs met een echte eigen uitstraling.

De ontwerpster aan het woord

In het clipje kun je direct van onze ontwerpster horen hoe het merk is vormgegeven en wat belangrijke uitgangspunten zijn.

Tenniskidsmaterialen

Tenniskidsverenigingen kunnen vanaf 1 september de nieuwe materialen bestellen. Maak gerust al je oude materialen op voordat je de nieuwe introduceert.



1 opmerking:

  1. we moeten een funcionaris aanstellen om mee te kunnen doen aan de World Tour, maar wat verwachten jullie van deze functionaris qua werkzaamheden?

    BeantwoordenVerwijderen